Начало : SPA Комплекс - SPA капсула
SPA капсулата въздейства върху тялото и кожата чрез пара, инфрачервена топлина, хромотерапия, ароматерапия, виши душ, както и комбинация от всички тях. Всички програми, изпълнявани в SPA капсулата - релаксация, детоксикация, редукция на теглото, борба с целулита, премахване на стрес, тонизиране, закаляване и подмладяване, са разработени и се извършват под наблюдението на високо образовани специалисти. SPA капсулата ви предлага уникална комбинация от лечебен, разкрасяващ и подмладяващ ефект за лице и тяло в несравнима SPA Среда. Подарете си здраве, красота и самочувствие . SPA капсулата е един мини SPA център, който включва следните терапии:


  • Инфрачервена сауна

Инфрачервената топлина е форма на излъчване на енергията в пространството. Тя е форма на енергия, която преминавапрез кожата благодарение на своята специфична дължина на вълната. Тя няма нищо общо с ултравиолетовата светлина, от която можете да хванете тен и да увреди вашата кожа.
Топлината от инфрачервената сауна е суха. Тя прониква в човешкото тяло на дълбочина от 2 до 10 мм. Кожата, съединителната тъкан както и подкожните мазнини, мускули, сухожилия са органите, които първо се заатоплят под въздействието на инфрачервената светлина. Кожата се прочиства и токсините се елиминират.
Сауните използват две форми на затопляне. Традиционната парна сауна използва горещ влажен въздух, за да затопли вашето тяло. Инфрачервената сауна използва инфрачервените лъчи, които затоплят тялото директно, така вашето дишане не е затруднено от висока влажност или пара. Традиционните сауни използвайки висока температура от 80 – 110оС, затрудняват дишането.
Нежната топлина прониква през кожата в цялото тяло, като генерира незабавно отстраняването на умората и стреса.
Инфрачервената сауна стимулира здравословното изпотяване на тялото при което организмът се освобождава от вредните отрови, токсини, метали (особено цинк, олово, никел, кадмий и др). От клетките се изхвърля и натрупания холестерол. Едновременно с отделянето на вредните вещества през порите, от кожата се отдеелят и мъртвите клетки.
Инфрачервената сауна намалява болката и напрежението в мускулите, тъй като разширявайки порите тя въздейства върху микроциркулацията и разширява периферните кръвоносни съдове. Увеличената кръвна циркулация доставя кръв до възпалените мускули, което ускорява естествените възстановителни процеси в тялото.
Инфрачервената сауна също укрепва и кардиоваскуларната система. Докато тялото се охлажда изпарявайки влагата от повърхността други процецеси вътре в него също намаляват затоплянето колкото е възможно по-бързо. Сърцето бие по-бързо и по- учестено, изпомпва кръвта по-бързо през разширените кръвоносни съдове, упражнявайки по този начин физиологичните ползи от постоянната работа, давайки ви същите ползи, както и от упражнения с кардиофитнес.


  • Инфрачервената сауна гори калории и помага за отслабване.

Нашето тяло изразходва енергия за да произвежда пот (за 1 гр пот се изгарят 0.586 kcal ), човек може да отдели пот до 1000 г. в инфрачервената сауна, което е равносилно на бягане 10-15 км. Докато загубата на вода , може да бъде възвърната, чрез рехидратация, то загубените калории не могат да бъдат възстановени. Това е ммного ценно за тези които не могат или не искат да правят упражнения, а искат да отслабнат ефективно.
Сравнителна таблица за изгорени калории на 68 килограмов човек за 30 мин.  


СПОРТ
Изгорени kcal
Гребане
600
Бягане - маратон
590
Плуване - крол
300
Тенис (бърза игра)
265
Колоездене
225
Голф
150
Разходка
150
Инфрачервена сауна
600 – 800 до 1000


Инфрачервената сауна може да бъде комбинирана с парна сауна. През първите 5-7 минути температурата може да бъде около 39-41оС, когато процееса на потене се активира температурата може да остане между 37 –39оС.
Пречистването на организма от вредни вещества, токсини и метали с инфрачервена сауна е няколко пъти по-високо в сравнение с традиционната сауна. проникващите инфрачервени лъчи стимулират процеса на липолиза в мастните клетки.

  • Парна сауна 

Ефектите на парната сауна върху човешкия организъм са забележителни. Парата почиства кожата – най-големия орган в човешкия организъм. Елиминира токсините и в същото време подобрява структурата на кожата, еластичността и нейния тонус. Парната сауна увеличава пропускливостта на кожата към различни реминализиращи терапии (по-време на маска водорасли например). Ускорява протичането на химичните процеси в тялото. Докато порите се отварят, милиони жлези започват да секретират и отделят натрупаните в тялото токсини и шлаки, чрез потта. Потта съдържа почти същите съставки, като урината и за това кожата понякога е наричана третия бъбрек. Изчислено е, че повече от 30% от токсините натрупани в тялото се отделят по пътя на изпотяването.
Подобрява се циркулацията на кръвта към всички части на тялото особено към кожата, метаболизма се стимулира. Повишения метаболизъм помага при изгарянето на повече калории.